El Violador de la Vall d'Hebrón

L'Audiència de Barcelona ha desestimat el recurs que havia presentat la fiscalia per evitar la sortida de presó del conegut com a violador de la Vall d'Hebron, que quedarà en llibertat dissabte que ve després de complir 16 dels 311 anys a què estava condemnat, tot i no estar rehabilitat.

En el seu acte la secció cinquena de l'Audiència argumenta que la petició del fiscal, que sol·licitava una prolongació de la condemna, és "impròpia d'un Estat democràtic", ja que no sembla "raonable" que un penat no sàpiga amb certesa el límit de compliment màxim de la seva pena.

"En aquest cas no tindrà garantits drets fonamentals com el de la integritat moral i el de la proscripció absoluta que se li apliquin penes o tractes inhumans", afirma el tribunal. Amb aquesta decisió, la sortida de la presó de José Rodríguez Salvador rep l'autorització definitiva.

La fiscalia va intentar allargar la pena

La fiscalia havia presentat al juliol un recurs de súplica en què sol·licitava l'aplicació de la doctrina Parot perquè els beneficis penitenciaris per a aquest delinqüent s'apliquessin a cada una de les seves condemnes, en lloc del límit màxim d'estada a la presó, que en el seu cas és de 20 anys.

L'objectiu del fiscal era allargar la condemna de Rodríguez Salvador, al saber que els psicòlegs que l'han tractat a la presó de Quatre Camins alerten que el pres corre un alt risc de reincidència futura.

En el seu acte, el tribunal recorda que les lleis actuals no permeten allargar una condemna per un "potencial risc de reiteració delictiva", com és el cas, de manera que la invocació de la doctrina Parot s'ha de prendre com un "mer instrumental tret de context" que "intenta salvar l'absència absoluta de llei penal d'acord amb la Constitució".

La secció cinquena de l'Audiència, a més, sosté que el tema que es planteja "no guarda mínima relació" amb la doctrina Parot, que va ser adoptada pel Tribunal Suprem per allargar la condemna de l'etarra francès Henri Parot, ja que en aquell cas va ser el mateix penat qui va sol·licitar l'acumulació de condemnes imposades en 26 processos.

Va reincidir 10 dies després de quedar en llibertat

José Rodríguez Salvador va ser condemnat per 15 violacions comeses entre l'estiu del 1990 i la primavera de 1991. Posteriorment va ser condemnat per una altra al ser reconegut per una de les seves víctimes per televisió.

Es dóna el cas que aquestes agressions sexuals les va portar a terme només 10 dies després de quedar en llibertat després de complir una anterior condemna de set anys de presó, també per violació.


Que en penseu?, ha de quedar lliure?, ja ha pagat per els seus actes?



24 Comments:

  1. Antoni Esteve said...
    Sobre el bloc, et veig força activa o sóc jo que vaig de cul?

    Sobre l'escrit he de dir que si realment no està rehabilitat...QUE COLLONS FOT AQUEST TIO AL CARRER!

    Em sembla una collonada quan diuen "impròpia d'un Estat democràtic", que collons vol dir això que violar es democràtic?

    joer, haber empezao por ahi!

    Ara faig d'advocat del diable...i si està rehabilitat?
    No es mereix una oportunitat?

    molts petons d'aquells que tu ja saps!
    El veí de dalt said...
    És evident que aquest paio no pot anar sol pel món...
    Salva Piqueras said...
    A veure: el condemnen a 311 anys, no està rehabilitat... per què dieu que el foten al carrer? Llista d'espera a les presons? És cosí del jutge? Vol entrar al Gran Hermano?
    Anònim said...
    Es evident que no que tindria que esta recollit per llei, com apart de delincuentque a comes un delicte la seva besant patologica mental,per poguel mantenir tancat fins una reabilitacio.
    Pep ... però posa-li Angu, també said...
    Jo cada cop entenc menys a la Jústicia ... val que sigui seva ... però ... gilipolles també!!

    Molts petonets i bon dia per a TuMateixa
    Ulisses said...
    hauria d'estar tancat complint els 311 anys de condeman joder!
    Quina fàstic de paio.
    Anònim said...
    Lo de les presons és un tema en el k he pensat sovint i no ho tinc massa clar, pq no crec k rehabilitin massa i fins i tot en alguns al contrari, però... kines altres opcions hi ha?
    És difícil, i, sobretot, en un cas així pq a més la castració química tampoc serveix de massa, el tema està al cap, com la majoria de les coses, i si no creuen k estigui rehabilitat...
    I com es deuen sentir les víctimes?
    Jo sóc antiviolència però estic bastant segura k algú em fa una cosa així a mi o a algú de la meva familia i tinc clar el k faria si tingués l'oportunitat
    Ara m'has deixat una mica preocupada, pq jo recordo molt bé el cas i k ens van dir k anéssim en compte al sortir de l'escola. Joder, és k jo visc a la Vall d'Hebron...
    Jana
    Jo Mateixa said...
    Coincideixo amb tots vosaltres, però per posar més llenya al foc...

    SI ELS METGES CREGUESSIN QUE ESTÀ COMPLETAMENT REHABILITAT i QUE JA NO ES UN PERILL PER LA SOCIETAT, L'HI DONARIEU UNA NOVA OPORTUNITAT DONANT-L'HI FEINA O FINS I TOT LA VOSTRE AMISTAD EN CAS DE CONEIXE'L??

    Ui, tinc un munt de preguntes per fer sobre aquest tema, com per exemple com afectarà la seva sortida a la gent que viu a Vall d'Hebrón, com per exemple la Jana o que diràn els veïns, amics, familia d'aquest home.....hi ha tela, en voleu fer un bon debat???

    ;-P
    Boira said...
    És un tema indignant. Hauria de complir tota la condemna! No acabaré d'entendre mai perquè collons els posen penes tant llargues, si després per llei no les acaben complint.
    I la culpa és de la justícia per està tant mal muntada, és així com ens protegeixen?
    Clint said...
    ja ho va dir aquell "la justicia es un cachondeo"

    tant estudiar per tenir tant poc sentit comú!
    Txell said...
    Tots a la presó!!!!!

    Molt em temo, que aquet personatge (com a delinqüent sexual no rehabilitat), tornarà a reincidir tan bon punt foti els peus al carrer.

    Si de cas, li tallem la cigala al jutge, no?
    Anònim said...
    Bon dia!!!!!
    No entenc perque es poden fer condemnes tant grans de tropocientos anys si desprès per llei el màxim son trenta...
    Si no està rehabilitat que va fer durant tots aquests anys a la presò?
    Aqui en aquest país de catxondeo molts cops no es vol rehabilitar, sino que estem més per la cadena perpètua o segons quins casos la pena de mort ja directament (sembla mentida però nomes cal preguntar la gent pel carrer, molts a favor d'un tracte per als delinquents digne d'una dictadura)
    Si ja ha complert la condemna no hi ha més remei que deixar-lo al carrer. Si no qué?? un jutge d'aquests que es deixa endur per les seves fobies personals pot recluir una persona indefiniadment perque creu que potser podria reincidir???
    A un violador (que es va demostrar que ho era realment)no li donaria feina ni res, d'altres tipus potser sí però amb moltes reserves i si ja està rehabilitat doncs la gent també es mereix una oportunitat. Cal conèixer els casos particulars i les circumstàncies, clar. Però si fos familiar/amiga d'algu que haguès patit per culpa d'aquest impresentable si me'l trobo pel carrer li fotria d'òsties. I si fos alguna víctima no responc...
    Petonets!!!!!
    Jo Mateixa said...
    Veig que els nois son molt radicals a l'hora de contestar, però les noies ho som molt més eh!!!!

    Genial el que planteja la Txell, tallar-l'hi la cigala al jutge, no està malament, però el violador seguirà estant en llibertat.

    Està clar que si jo fos familiar d'algú que ha estat violat remouria cel i terra per enxampar a aquest paio i fer-li pagar, es allò de ojo por ojo, però clar, segurament la que anirià a la preso llavors seria jo, per que les represalies no estàn contemplades en el marc juridic d'aquest país.

    Ara be, no tindria prou pedres on amagar-se i al final, fos com fos, l'hi faria pagar...joder, que radical que soc no???? :-S
    Itf said...
    És un tema difícil, la veritat. Jo crec que en aquest cas està clar que el violador no s'ha rehabilitat, per tant és un perill per la societat que vagi suelto. Segur que és un dret seu el de la integritat moral i blablabla però també tenen drets les víctimes que van ser violades, no?
    c.e.t.i.n.a. said...
    Potser el problema és que a aquests pios s'els tracta com a criminals i no com a malalts mentals. Si s'els internés en un centre psiquiàtric i no poguessin sortir fins que els hi donessin l'alta médica potser no hi haurien tants reincidents.

    Salu2
    Nosotras mismas said...
    Estic a favor de la castració i no, necessariament, quimica.

    Salutacions.
    g! said...
    Complicadillu i suposo que caldria una reforma del còdi penal.
    Però a grosso modo:
    1. La funció teòrica de les presons és rehabilitar i insertar els reclusos a la societat. Cosa que dubtu que es fagi amb suficients recursos.

    2. Una persona que no està rehabilitada no pot sortir al carrer. Però han fet prou per mirar de rahabilitar-lo? La presó és el lloc ideal en aquests casos o millor seria una clínica especialitzada?

    3. Si no m'equivoco a Spain no existeix la cadena perpetua, el màxim de temps per estar a presó són uns 30 i picu anys (em sembla)

    No vull ser pesadet, però anem al mateix, manca de voluntat política i manca de recursos que es desvian cap a altres bandes menys prioritaries. Cal una reforma urgent del sistema penal i aquesta ha d'estar feta per experts i no per polítics.

    I si una persona ha estat rehabilitada i és conscient dels seus actes per suposat que li donaria una nova oportunitat. Només faltaria!
    Anònim said...
    Lo de tallarli la cigala es una opcio, si no sempre ens quedarà presentar-li a la dona del jutge a veure que li sembla el tema.

    Els delinquents a la presó, i els violadors a cliniques especialitzades dins la presó i això ho podriem extendre altres persones malalts del cap, sempre dins la presó.

    Has anat a triar un tema complicat. ;)
    Herois said...
    Què li tallin!

    Us convido a visitar el meu blog, que vaig estrenar ahir.

    http://gransherois.blogspot.com/

    Sigueu herois!
    Puji said...
    Cas complexe. Jo apostaria per tractament sanitari amb reclusió. El problema és que per a això cal el seu consentiment.
    Anònim said...
    jo no el deixaria eixir de la presó. Joder, si el foten al carrer en un plis el tenim fent de les seves. POtser soc injusta, però en estos temes sóc molt i molt radical.
    Per mi tots els violadors haurien d'estar capats. I tancats.
    Petons!!
    euria said...
    Bona nit jo mateixa!!!!!! (el món laboral m'atrapa). Un cas molt difícil, bàsicament necessitaria un lloc on estigués tancat, dubto molt que necessiti tractament mèdic, simplement perquè crec que no és qüestió de fàrmacs ni de terapeutes. Unes lleis més dures.
    Jo Mateixa said...
    Que l'hi tallin, que el tanquin, que no es mereix sortir per que acabarà fent el mateix....nois i noies, teniu raó, muntem una cacerolada davant la preso per tal que no el deixin anar o no ens fotran ni putu cas????

    Vaig a veure Gran Hermano que avui ja he postejat i comentat quasi be toooooots els Blocs que han actualitzat, alguns us he d'enllaçar i afegir al RSS, a veure si demà que tinc festa de la feina puc fer-ho :-)

    Bona nit a tothom!!!!!!!!!!!
    Terra said...
    M'apunto a la cacerolada!
    Aquest tio no hauria de sortir mai de la presó, que hi ha gent que no es rehabilitarà mai cony!

Post a Comment



Diari de Jo Mateixa - Designer: Douglas Bowman | Dimodifikasi oleh Abdul Munir Original Posting Rounders 3 Column