Noticies del dia


Em mirava els resultats de les votacions sobre el primer partit del Barça a la Xampinyons i veig que tot i no estar en desacord amb com van jugar tampoc es que estigueu gaire emocionats, es cert, jo també vaig votar i vaig posar BE, però hagués posat com el putu cul eh.

Aquest vespre, els que tingueu la sort d’anar a veure el partit contra el Sevilla, segurament gaudireu d’un bon espectacle, doncs es celebra el 50è aniversari de la inauguració del Camp Nou i es faran una sèrie d’actes per commemorar-ho, ara que per mi l’espectacle seria veure’ls guanyar amb un 6-0, però suposo que somnio massa.

Llegint la premsa d’avui he vist un munt de noticies, i tot i que n’hi ha que m’han copsat molt, com la nova entrevista d’en Fidel Castro o l’incendi de l’Hospital de la Vall d’Hebrón, també he vist que han trobat un nedo a les escombraries a Girona i això m’ha dolgut molt. Es el que dèiem l’altre dia amb el cas de la Madeleine, en lloc de matar-los si et molesten porta’ls a algun lloc, però a no a les escombraries collons, com esteu a Girona eh!!!! :-P

Ara be, hi ha una noticia que m’ha deixat glassada i es per que ha passat al meu Poble, us deixo aquí l’article extret del Periódico de Catalunya, que passeu molt bon cap de setmana!!!!!!!!

Nota: Volia fer un resum de com va Gran Hermano, tal i com va demanar la Boira, però veig que a la majoria ni fu ni fa, nena, ja t’explicaré que passa per e-mail, jejejejejeje.


El col.legi concertat Llor de Sant Boi (Baix Llobregat) exigeix als alumnes que no han adquirit el material escolar al centre que hi aportin des de fulls en blanc, pots per fer bombolles, globus, sugus i piruletes, en el cas dels més petits, fins a vísceres d'animals (cors i ronyons), tornavisos, martells, llimes, alicates, soldador elèctric, oli, sal, detergent, arròs, ciment, sorra i grava, entre una llista interminable de materials que hauran d'anar i venir al llarg de l'any de casa a l'escola. Per evitar-se aquest tràfec poden optar per pagar una quota "voluntària" que està entre els 200 i els 300 euros anuals, segons el curs.

El col.legi, que escolaritza uns 1.200 alumnes i rep fons públics per un valor d'uns 2,5 milions d'euros anuals, cobra 0,8 cèntims per cada fotocòpia que reparteix a l'aula als alumnes (0,10 si és en color) que no han satisfet aquella quota. I en alguns casos se'ls impedeix deixar el material d'ús diari a classe, com l'estoig, a diferència del que passa amb els que sí que fan efectius els pagaments, amb el pretext que no es poden responsabilitzar de la seva desaparició. Així ho testifiquen diferents denúncies tramitades a la Conselleria d'Educació i l'Ajuntament de Sant Boi.

PROTESTA

Una vintena de pares van anar ahir als serveis territorials d'Educació al Baix Llobregat per reclamar que no es discrimini els seus fills per haver fet valer el seu dret a no comprar el material a l'escola. "El missatge que t'envia la direcció és clar: si no pagues, tindràs problemes, de manera que forcen tothom a pagar unes quantitats exagerades", afirma un dels pares díscols. Una de les dues associacions de pares del centre, l'AMPA per a la Participació, que dóna suport a la protesta, ha avaluat en uns 284.000 euros la quantitat de diners a recaptar en concepte de material per part del col.legi.

El centre, on Educació va detectar fa mesos irregularitats en el cobrament de les quotes voluntàries, factura entre 169 i 194 euros mensuals, segons el nivell educatiu, a les famílies per diferents conceptes --tots són voluntaris--, entre els quals hi ha una donació d'entre 25 a 40 euros a fons perdut. Un centenar de famílies, segons fonts de l'AMPA per a la Participació, no paguen aquesta última quota.

El director de l'escola, Tomàs Cabello, es va defensar ahir a la tarda de les acusacions dels pares negant que exercir el dret a no comprar el material al centre comporti algun tipus de discriminació. Al preguntar-li pel cobrament de fotocòpies que es fan servir per treballar a l'aula, va admetre que hi havia un tipus de material que s'entregava a tots els alumnes, "exàmens, circulars i comunicats", i un altre "que es pot elaborar o no", a criteri del professor. "I aquest cal comprar-lo", va acabar dient.

Al ser interrogat sobre si era necessari que els que no han adquirit el material hagin de traginar els tornavisos des de casa quan tenen classe de Tecnologia a l'ESO, va precisar que, en aquesta disciplina, "un tornavís és com un llapis". Cabello afirma que únicament una trentena de famílies no ha comprat el material al centre.

12 Comments:

  1. LlunA said...
    Hi ha noticias que son realment flipants...que son nens, que van al cole!!! collons...els tracten com si fossin qualsevol bitxo raro...pobrets!!
    Mikel said...
    de moment avui juguem sense en ROnnie , pero tot i aixo crec que guanyarem ;-)
    Boira said...
    Ei...que encara no he rebut cap mail!! jajaja... ;)
    Anònim said...
    Ostres, doncs jo també vull que posis resum del Gran Hermano, pq quasi no el veig i aixi estaria al dia per quan puga enganxarme, quan tinga una micona més de temps lliure.
    Què fort lo del colegi concertat, oi? Manda cojones...
    Petonets guapa!!
    Anònim said...
    Aquet pais la concertada fot lo que li brota sense que ningu o controli, quotes pirates en nom de l'associo de pares o fundacions aixo si la Generalitat fa la vista grossa , i jp em pregunto de que serveix tant estatut se un pais tan ric si altres comunitats mes pobres en pasen la ma ens prestacions socials.
    Anònim said...
    Aquet pais la concertada fot lo que li brota sense que ningu o controli, quotes pirates en nom de l'associo de pares o fundacions aixo si la Generalitat fa la vista grossa , i jp em pregunto de que serveix tant estatut se un pais tan ric si altres comunitats mes pobres en pasen la ma ens prestacions socials.
    Metamorfosi said...
    Tinc la sensació que a les concertades hi ha una mica de màfia!

    A l'escola de la meva filla (primària) també tens dues opcions: pots pagar una quaota de material a principi de curs, (menys de 60 €)(de manera que les mestres s'encarreguen de comprar-ho a un bon preu i per a tots) o demanar la llista de material que faran servir durant el curs i compra-ho tu mateix (una animalada, perquè et surt moooolt més car, a part de la molèstia d'anar-ho a comprar).

    Petonets guapíssima!

    P.d.- Avui, per fi, m'he agafat una estona per passejar pels blocs, per contestar els comentaris i per llegir i respondre el teu últim correu (i d'altres que s'han acumulat), que aquests dies m'ha estat impossible!
    Anònim said...
    descontrol... sí.

    Caldria regular tantes coses! Però al mateix temps, si es regula massa es pot caure en el comunisme o en el feixisme... els extrems... catxis...

    bé...

    mentrestant...

    visca messi!
    Ulisses said...
    Això de l'escola és una vergonya, i és totalment denunciable.
    Vamos que no m'extranyaria que això acabés en alguna amenaça (o més) al centre...

    Per altra banda, hi ha l'escola publica, on allà pots estar segur de que no t'estafaràn.
    Si vas a un cole de pagament ja saps el que tocarà...
    Reina Letizia said...
    El material escolar es muy caro. Dímelo a mí que soy madre de una niña de guardería que cada día necesita un lapicero nuevo.

    Besos de Princesa
    Clint said...
    esteu fatal a St. Boi no?

    Ara bé, mirant els resultats de la teva enquesta dels serials de tele3...diria que sumats els vots són 19 i posa que s'ha votat 8 cops..fa un tuf de trampes nena!!!!
    Jo Mateixa said...
    A Sant Boi estem fatal, no cal que ho jureu, com es possible que es facin coses així????

    Als seguidors de Gran Hermano tindreu una secció setmanal, a veure com la faig, possiblement a l'altre Bloc, el frikie, que encara no tinc obert per que en Pep no m'ajuda :-(, però be, tampoc es segur eh, possiblement el faci allà o el faci aquí, encara no ho tinc molt clar, però es que he rebut alguns e-mails demanant-ho, collons que en som de frikies per la xarxa :-P

    Victòria del Barça i sense en Ronaldinho, veieu com no es indispensable???

    Ahhhh i que consti que les votacions de les sèries de TV3 m'han deixat al·lucinada, doncs no pensava pas que guanyes Ventdelplà, ho juru!!!!!!

Post a Comment



Diari de Jo Mateixa - Designer: Douglas Bowman | Dimodifikasi oleh Abdul Munir Original Posting Rounders 3 Column