100% Ateneu Santboià. Vides passades

Foto: La Jo Mateixa a l'any 1978

Avui m’he llevat forçosament, doncs ahir al vespre no vaig pensar en apagar el mòbil i a quarts de deu m’han trucat, un company de feina per dir-me que està a Plasencia, i que demà o demà passat, està pendent de confirmar, te l’enterrament del seu sogre que s’ha mort avui.

Com un iman desprès de la trucada m’he dirigit a la cuina, he obert la nevera i m’he servit un suc, he anat cap al bany, he fet un pipi i abans he encès l’ordinador.
Això es malaltís.

He obert el Feedreader 3.12 que vaig descarregar ahir i he fet repàs dels Blocs actualitzats des d’ahir a les 03:15 que vaig anar a dormir i fins ara, un, el de la Rita m’he despertat de cop, i tot assaborint els seus records d’infantesa que m’han semblat meravellosos, m’han vingut alguns dels meus i concretament molt similars als que ella explica.

El pare ha estat viatjant durant molts anys, quant jo era petita marxava de casa el dilluns i fins divendres no tornava, era comercial i molts dels seus viatges els feia amb l’Avi Josep, el seu pare. Les vacances d’estiu ells dos les agafaven al mes de setembre i els avis llogaven una casa a Calella de Palafrugell, soc incapaç de donar-vos dades mètriques de la casa, però penseu que per els ulls d’una menuda de 3 o 4 anys, aquella casa era enorme.

Recordo que la casa per dins estava bastant castigada, de fet no tinc gaires records del seu interior i alguns se’m barregen amb d’altres llocs, per tant no se si son de fiar o no, però dels que si em fio son dels de l’exterior de la casa, doncs tenia una terrassa enorme, poder hi cabien uns 15 pins de no se, 10 mts d’alçada o por ahi, ja us dic, jo era ben menuda i els records em ballen al cap.

El 8 de setembre, a banda de ser l’Aniversari d’en Hatim, jejejeje, es el meu Sant i a la terrassa de Calella hi fèiem cada any una xocolatada per els nanos del barri, aquella terrassa s’omplia de gent, de nens, bruts de xocolata els morros tenien, cridaven, reien, jugaven, tots ho feien allà, en una terrassa enorme que mirava el mar de Calella de Palafrugell.

Que se’n déu haver fet de l’Eric?? Suposo que sempre va ser un bon amic, clar, un bon amic amb 3 o 4 anys, però tinc entès que a mi m’agradava un altre noi, com a novio, ja m’enteneu, una mica més gran però no puc recordar el seu nom, poder els pares, no, poder no, segur, que els pares recorden com es deia.

Quins records aquells, fa anys que no hi vaig, la casa la llogaven els avis i suposo que, quant l’avi es va jubilar, van deixar d’anar-hi, quina llàstima, la casa estava feta caldo, però la terrassa era impressionant.

Gràcies Rita , per tornar-me els records d’aquella època, uns records un pel oblidats. I sobretot, gràcies per compartir amb nosaltres els teus records, mantinguel's sempre vius.
**************************************************************
El Tribunal Suprem em te fins els ovaris, no veas lo que s'estàn columpiant els colegues. Així doncs, seguiu adherint-vos a la
Campanya 100% Ateneu Santboià , impulsat per la Lourdes Escardívol, si us plau, l’Ateneu us necessita!!!!!

18 Comments:

  1. Rita said...
    Gràcies a tu pels teus. És molt agradable recordar. En el fons el que vam rebre és el que som i les arrels ens ajuden a créixer més o menys forts. Espero que t'hagi anat bé per buidar una mica.
    Un petó molt fort, maca!
    Jo Mateixa said...
    Rita: Completament d'acord amb el que dius bonica, les arrels ens ajuden a creixer, a formar-nos, a fer-nos personetes, les que ara som de grans :-)

    M'ha anat de conya recordar aquells moments, moltissimes gràcies de nou!!!!
    Anònim said...
    Uau quina memoria jo només recordo a un dels nois que em va agradar durant molts anys... ja saps qui jajajajaja
    Un petonàs molt fort Meri et llegeixo casi cada dia...

    MUAKS!!!
    Anònim said...
    Aquesta última soc jo Mª Antonieta que no se perquè no m'ha donat temps d'escriure el nom...
    Jo Mateixa said...
    Mª Antonieta: jajajaja, cap problema carinyu, doncs si, tinc bona memoria, però com tothom suposo que per allò que m'interessa, no?' :-P

    Buaaaa nena, es clar que recordo qui es el teu amor platònic de quant erets petita, però tranquila, es un secret entre tu i jo :-)

    Petonets carinyu, que tal la vida de casada??? :-P
    Anònim said...
    Ai, els records d'infantesa, què dolços...
    Petonets de diumenge!!!
    Llum said...
    Que maca, la Jo Mateixa de petita!!! (No dic que ara no ho siguis, eh!) M'has fet somriure. Jo no tinc records d'aquest any... és l'any en què vaig néixer. Però tot i així, com tothom, tinc records de quan era petita i em fan somriure :-)
    LlunA said...
    ohhhhh que fa un parell de dies que no passo pels blogs!!! Que has fet un canvi!!!!!

    Vides passades...a mi m´agrada recordar de tant en tant...perquè serà passat, però forma part del present!

    Petonets de diumenge
    Striper said...
    A mi tambe m'agradat molt el post de la rita. I el teu tambe.
    Anònim said...
    La veritat es que la vida de casada com dius tu molt bé... estem tots dos molt contents... com es normal tenbim alguna diferencia però tot molt bé, ens portem molt bé a casa, i anem fent... i tuq u etal amb el Hatim??
    Quan em faras tieta? (que ja vaig llegir que vas tenir un sustu...)
    Un petonet!!!!
    Mª Antonieta
    the silver blue sea said...
    Bona setmana, Txell! M'ha agradat molt el teu post i m'han vingut ganes de fer una cosa semblant al meu blog recordant llocs i moments d'infantesa. Petonets
    Jo Mateixa said...
    Palito: Petonets de diumenge i per tota la setmana bonica, que com que hi ha pont no estaré gaire connectada al Bloc :(
    Petonets i més petonets guapissima!!!!!!

    Llum: jejeje, gràcies per el piropu, jejejejejeje. Segur que tots tenim moments d'infantesa que recordem com a entranyables oi??, fa temps en vaig fer un meme fotogràfic però no va tenir gaire exit, poder el repeteixi, qui sap :-P Petonets bonica!!!!!

    LLuna: Ha estat un canvi forços i a poc que pugui el tornaré a canviar així que pugui arreglar els problemilles que tinc :-S Petonets guapissima!!!!!

    Striper: Gràcies guapissim, que tal el cap de setmana????? Petonets de bona setmanaaaaaa :-)

    Mª Antonieta: Tieta diu, juasjuasjuasjuasjuas, si, si, però abans serà tieta ma cunyada Núria que tu, elis, elis, putxinelis :-P Nosaltres molt be, hi han dies de tot, dies que l'engegaria a pastar fang i ell a mi, però la majoria de dies son com quant ens veieu junts, tot el dia enganxats fent-nos mimos, ja ho saps tia, hi ha molt d'amor en aquesta relació :-P Petonets carinyu!!!!!

    The Silver Blue Sea: Doncs vinga, ja saps, anima't, a mi m'ha anat molt be llegir a la Rita precisament avui, petonets i molt bona setmana bonica!!!!!
    Joana said...
    Quina sort poder disfrutar d'aquestes vivències i de llocs tan bonics com Calella de Palafrugell.
    Bona setmana wapa!
    Anònim said...
    Que bonic es tenir records i poder recor-los, i si son agradables molt millor.
    Ja veig que encara estas amb problemes informatics...dins d'uns anys els hi explicaras als teus fills, i segur que riureu tot junts.
    Anònim said...
    Meritxell, no només llegeixo a en Miqui, sinó que sóc un bon amic seu..fa molts anys que som amics, i companys de militància i potser ell no ho sap, però va ser un pilar important per a mi en un moment de la meva vida...i li estaré sempre molt agraït...
    petonassos!!!
    jesús
    PS: ens anem llegint!!!!
    Jo Mateixa said...
    Joana: Dona, tu també ens has mostrat racons ben bonics eh!!!!, bona setmana bonica!!!!!

    Soler: Jejejeje, tu també vols que tingui fills ja per que em donin nets o que??, jejejejejeje.

    Jesús: Vajaaaa, doncs es molt agradable veure a un bon amic d'en Miquel per aqui, ostres, ara m'has deixat intrigada, que et conec?, ets de Sant Boi?? Vinga, ens anem llegint, petonassos i bona setmana!!!!!
    Clint said...
    Nena! eres una lagartona de petita? caram caram! d quines coses ens en recordem eh! (sort que n'hi ha que s'obliden del tot!)

    Bona setmana!
    Jo Mateixa said...
    Clint: Uixxxx, lagartona dius??, jejejejejeje, es veu que si, que de petita ho era, de gran m'he anat espetllant, com pots comprovar :-S

    Petonets i bona setmana guapissim!!!!!!!!!

Post a Comment



Diari de Jo Mateixa - Designer: Douglas Bowman | Dimodifikasi oleh Abdul Munir Original Posting Rounders 3 Column