2) Posar un
ou dins el pot...atenció, de
gallina, s’entén. Abans de trencar la closca i posar-lo dins cal netejar-lo amb aigua i sabó....d’aquesta manera s’elimina la
salmonel·losi.
3) Posar la sal.
I apa, ja podeu començar, el minipimer es fica fins al fons de tot del pot i es comença a engegar, sense moure’l , res de pujar i baixar, encara no fins que no veieu que es comença a agafar la maionesa (
això dependrà de la traça que en tingueu i evidentment, de que no esteu amb la regla), un cop es vegi que la maionesa agafa cos, arriba el moment de pujar i baixar, anar entrant i sortint, moooooooolt a poc a poc eh, que si no se us tallarà.
Si sou homes segurament correu menys riscos de que se us talli, però poder un dia hauríem de fer un
Estudi Sociològic de com el mal de cap intens afecta als homes en el moment de planxar, posar les rentadores, fregar el WC, etc....
Nota informativa: Per fer all i olí el procediment es el mateix, nomes cal afegir-hi all, si ho feu amb el minipimer o be treure oli si ho feu amb la ma de morter.
I a part d'això, no entès això de que la maionesa es talli, què li passa? que es divideix en dos o què? no sé a que es refereix amb això de que es talla la maionesa.
S'ha de fer amb la mà de morter amb moooooolt de carinyu.
Lo de la regla no hi trobo cap mena d'explicació creible aixi que millor mantenim el misteri de generació en generació, que fa gràcia tu :-)
Per cert! sort que has aclarit el punt dos, jo ja em veia fent la maionesa pujat a la cadira fent tonteries.
petonassus....necessito unes vacances...
He dicho.
Petons.
Ara soc l encarregat de tot lamentablement i ho del mal de cap si es veritat,ves,no sabia de que era...
A més, si sóc patan fent de manetes a la cuina faig com mitja por!
Ale, petonets i bon dia,
Firmat: Déu
Jo només hi afegiria que en el meu cas, poso sempre primer l'ou i la sal i després l'oli.
i l'all i oli amb mà de morter i sense ou: sinó és una maionesa amb all!
pel que fa a la regla, és una qüestió de concentració, disposició i ganes. A mi se'm talla si tinc ressaca de les grosses!!!!
petons i llepades salseres!
Que es talli vol dir que no acaba de cuallar, saps com ha de quedar una maionesa oi?, allò com si fos masilla per les parets, doncs si et queda molt liquida vol dir que s'ha tallat, ja?
G!: Cony nen ja se que no es fa amb el minipimer, pero es que encara no n'he apres amb la ma de morter i aixo que la mare hi te una traça!!!!, bufff, encara, si es en Raphael vale, el Georgi Dan no si et plau :-S
Despres de partir-me de risa rellegint el que vaig escriure ahir al vespre i ara els vostres comentaris també penso que necessito vacances :-S. Ahhh i vaig especificar lo dels ous de gallina per que us conec massa be, a alguns més que d'altres :-P
Striper: Home, no indico l'oli per que dependrà de la quantitat de maionesa que es vulgui no?, vaja per mi sola em posare un ou sencer però no se si calen 250ccl d'oli :-S.
Ddriver: Si es que quant un s'hi ofereix despres el prenen per el pito sel sereno, jejejejeje.
Pep: Ostia tio a mi la cançó també em fa com a molta ràbia, recordo l'estiu que va ser cançó del verano allà tothom amb el minipimer a la mà, quin horror per deu!!!! Firmat Déu???, tu que xaval, t'ho creus tot, no??? :-P
Gatot: Ahhh, veus poder es per que hi poso l'oli primer que es talla!!!!!, ho hauré de probar aixi, gràcies guapu!!!! A mi amb la resaca no s'em talla, vaja, poder per que no ho he probat mai :-S jejejejejeje
ROVIBA: Mata al porc a casa???, però on vius tu nen??? que el mateu allà al menjador o que??? També diuen que no es poden tocar les plantes si s'està amb la regla per que es moren, ves, quines coses més xunges.
US N'HEU ADONAT....ELS ÚNICS QUE HEU COMENTA SOU ELS NOIS...ON SON LES DONES BLOCAIRES???? :-S
Jo mai de la vida he fet maionesa, a casa gairebé no en mengem, només per l'ensaladilla, i gastem de la baixa en calories que ja venen feteta.
El que si que faig de quan en quan és l'allioli, i l'he fet de vegades amb la regla i no se m'ha tallat, i d'altres vegades sense la regla si que s'ha tallat. Això no té explicació, de vegades es talla i prou. Fins i tot a ma mare, que és menopàusica fa anys, se li talla de vegades...
O siga que estic d'acord amb l'striper, no hi ha suport científic, jiji. Ah! I té tota la raó, l'allioli no porta més que el rovell de l'ou, almenys a casa meua!! Si li poses també la clara no lligarà mai de la vida, amb el morter estic parlant, clar.
Petunets!!!
Ja he entès això de la maionesa que es talla, gràcies per l'explicació Meritxell. Igualment seguirà sense agradar-me per a res. Hi ha dies en que aquí, a la cafeteria del personal de la meva empresa, posen, per exemple, pernil, i van i foten en tot el mig del plat una cullerada de maionesa, apa, quina merda, seran mendrugos, així ja no me l'agafo.
David: Ja estàn aqui homeeee, tranquil, tenien coses a fer les dones blocaires, no com vosaltres que de seguida pam, ja esteu davant del PC :-S Buagsss, que mendrugus com be dius, com sel's acaudeix fotre allà una pasterada de maionesa amb mig del plat del pernil???? :-S aquests madrilenyus son ben rarets(ets l'únic que et salves carinyu) :-P
Ahhhh i gràcies per aclarir-me que ets una noia, ara ho he llegit al teu bloc :-)
Un petonet maca!!!
En Uruguay tienía una amiga en el instituto que creía firmemente en muchas tonterías, pero entre ellas que: 1. Lavarse la cabeza cuando tienes la regla, corta la regla.(puajjj)
2. Tomar cerveza corta la regla.
3. Si besas a una embarzada y tienes un Herpes en la boca, se lo pasas al niño (??¿¿¿???)
4. En año nuevo sale a dar una vuelta a la manzana con maletas en la mano. (?¿¿???¿)
5. Si hay tormenta eléctrica sal vestida de blanco (rayo seguro)
y un sin fin de cosas mas que espero no hagas la prueba a ver si son verdad porque o pasas por loca, o por mugrienta, o de frente de parte un rayo..
Sobre la música ..una vez en la vida que la musica uruguaya es famosa en el mundo, resulta que todos le cojen raba..joderrrr tambien será mucho pedir, si justo este grupo y este tema es de lo poco ke se conoce de uruguay....Solo lo desatrozo vende...mecagoendeu¡¡¡
A mi de petita em deien que si menjaves gelat tambés es tallava la regla, es veu que per el fred, però no acabo de veure la relació, però bueno. Hi han tantes paranoies sobre aquest tema que s'en podria fer un llibre, be de fet segur que ja n'hi ha algun, jejejejejeje.
La cançó aquesta es Uruguaya????, ondia, no en tenia ni idea, a veure l'hi vaig agafar ràbia per que tothom anaba allà fent la gesta del minipimer i per que no ens enganyem, la cançó com que molt profunda no es, pero es clar, ja ho te això una Canción del Verano :-S
Petons guapa!!!!!!!!!!!!!! :-)
Jo també poso primer l'ou, i quan ja està feta, un puntet de pebre i de vinagre de mòdena, i acabar de batre amb el minipimer.
Puji..yo si mi marido me mira..ni cocino..ni me acerco a la cocina..doy penaaaaa
que l'allioli mai de la vida porta ou!!!! ni clara ni rovell!!!!
això sí que és un sacrilegi!!!
all-i-oli: sal al morter, els all pelats però no tallats i es comencen a mtxacar sense oli. Un cop matxacats (amb la mà de morter, sempre de fusta) es comença a lligar amb oli d'oliva, amb un moviment suau, ferm i constant.
perquè es pugui dir que és un bon all-i-oli, quan has acabat, has de tomabar el morter de cap per vall, amb la mà de morter dintre, i la mà de morter s'ha d'aguantar.
petons i llepades culinàries!
Per cert, si tu em dius que sóc Déu ... coi, bé m'ho he de creure ... quan m'has mentit, tu?
Bueno, millor no dono detalls :P
Petonets
Andrea: Gelatina??, noooo, aquesta no l'he sentida, meny mal :-S
Gatot: :-( aixxxx, ho sento, es que a casa meva ho fan aixines homeeeeeeeeeee :-(
CafeAmbLlet: Coi nena, però les salses aquestes que dius tampoc tenen tant de secret, no?, vaja, jo les comprou al CONDIS :-P
En quanta la creença de que les dones eran un cero patatero si estaven amb a regla es molt trist, però es ben cert, menys mal que es va fer la revolució del sostenidor!!!!! :-P
Pep: Jo...mentir-te??, mai de la vida nino!!!!! :-P
Més que concretem hauriem de dir REFLEXIONEM, com deia aquell de DINAMITA, jejejejeje.
Collons, ets una caixa de suspreses, tu també!!!
Que és el que faig jo! :)))
Jo creia que això era un mite... però veig que m'ho hauré de creure
Annatarambana: Creu-t'ho, creu-t'ho, es ben cert...crec :-S
Per cert, per que ahir al vespre no es podia entrar al teu Bloc??, be, ni al teu ni a cap dels de Blocat :-(
i per cert primer es fica el ou i la sal, si tens un altre manera de mesurar el oli ,si ho tens que fer com es fa normalment al got del turmix es tirar abans el oli per tenir la mesura correcte,
De nou felicitas per el teu bloc.-
Estrellita: Benvinguda!!!, moltes gràcies per els teus aclariments en temes de maionesa, jejejeje, i gràcies per passar per aqui, torna quant vulguis!!!! :-)
Apali! ;P
Antoni:Ahhhhhhhhhhhhhh, ho desconeixia, gràcies per l'aclariment :-)
D'allioli tampoc n'he fet gaires vegades (i aquí sí, alguna vegada se m'ha tallat) però és que és molt cansat lligar-lo!... i com diu en Gatot només alls, oli i un pessic de sal.
Pero estimat Antoni , emn Catala Maionesa es el nom correcte, bé en també seria correcte maonesa, Ai apart del ou i de la sal, també si li pot afegir unas gotas de llimona, o vinagre.
David: No fotis???, jajajajajajajajajajajaja.
Candela: Carinyu, doncs ja toca eh que ho vagis provant :-P
Striper: Collons com es nota que en sabeu, m'he oblidat de posar-li la llimona, en l'explicació eh,que a al'hora de la veritat si que l'hi posem la mare i jo, però mooooooolt poqueta.
Per cert, m'apunto la fòrmula del Puji, que té molt bona pinta...
I pel que fa a la cançoneta, deixeu-me trencar una llança al seu favor: jo li tinc un carinyu, perquè a la meva filleta, que llavors tenia dos anys, li encantava, i ens vam passar l'estiu cantant-la.. i fent el minipymer :)
Una abraçada gran
la veritat es que no tinc ni idea de si es complirien les prediccions que dius, ara be, si es compleixen si et plau, avisen's en farem una altres Estudi sociològic per que crec que pot ser prou interessant :-P
Abraçades i petons a dojó!!!!!!
I lo del rovell potser és un sacrilegi, però crec que si no en posara seria massa heavy per al meu estómec!
Tothom sap que quedar-se a blocat és un tema de principis! Jo no tinc intenció de marxar-ne. Malgrat tinc domini reservat al blogger per si les coses pinten negres.
Sir William em va convéncer per quedar-me ja fa mesos i a més a més sento blocat com casa meva.
Un petonàs wapíssima!
però l'all i oli amb minipimer...com sou els de ciutat!
A mi en Sir William no m'ho perdanarà mai que marxes :-(
Spock: M'enlagro doncs que tornis a estar per aqui amb tots nosaltres :-) i es clar que ho aconseguiràs, hauràs de posar-te be les piles per aixo eh, jejejeje :-P
Clint: Ehhhh, que jo sóc de poble eh!!!!!!! :-P
L'all i oli, com diu el gatot no porta ni ou ni rovell, tal com indica la paraula és ALL i OLI...
Apa, bon dia!!!!!
Jo hi tinc bastanta trassa en això de la maionesa i em surt molt bona.
Això sí, després de molts anys de fer-ne encara no he sabut mai per quin misteriós fenòmen, en barrejar l'oli + l'ou, fan aquesta barreja tant meravellosa.
Algun cop també se'm talla, és clar, no sóc pas perfecte.
Quan dic que se'm talla, aclareixo, em refereixo a que per molt que remenis, la salsa no acaba mai de posar-se espessa.
Causes principals que he observat quan la maionesa es talla:
1.- L'ou no és del tot fresc.
2.- Hi ha massa oli per l'ou que hi hem posat.
3.- L'operari no ho ha fet bé, i ha bellugat massa el miniprimer abans d'hora. A la cuina cal tenir paciència i especialment, amb la maionesa, no es pot tenir pressa.
4.- El rovell de l'ou s'ha trencat en tirar l'ou al recipient. De vegades es talla i de vegades no, depenent de si el rovell s'ha dispersat molt o poc.
Aclariments:
Punt 1. Si la clara de l'ou és molt clara (valgui la redundància), és a dir, que s'assembla més a l'aigua que a la gelatina, llavors l'ou no és fresc i tenim tots els números perquè la maionesa es talli. Algun cop, però, he tingut sort i no se m'ha tallat.
Punt 2. La quantitat d'oli depèn del tamany de l'ou que hi posis. No hi ha cap mida exacta i standard, tot i que probablement els 250 cc siguin suficients en la majoria dels casos.
Si hi poses massa oli, no va bé i poden passar dues coses:
1, que quedi la maionesa molt clareta.
2: Que es talla la maionesa.
Si vols més quantitat de maionesa, cal augmentar també i proporcionalment la quantitat de tots els ingredients, i no només la quantitat d'oli.
Procediment. (com ho faig jo).
Normalment hi poso primer l'oli (un got d'oli aproximiadament). Sempre començo tirant-n'hi poc i després n'hi tiro més, si cal, durant la elaboració.
Després hi tiro l'ou, un ou de tamany mitjà.
Ho faig així perquè el rovell de l'ou no es pot trencar abans d'ora. Si es trenca el rovell abans de començar a fer la maionesa, hi ha moltes possibilitats que es talli.
Després hi tiro un pessic de sal, una molla de pa empapada de vinagre, i l'ingredient que més m'hi agrada: Una dent grossa d'all, que he ratllat prèviament per evitar que quedin fragments massa grossos.
Un cop els ingredients dins al pot, llavors coloco delicadament el miniprimer ben bé a sobre del rovell de l'ou.
Apreto fort cap a baix, i poso en marxa el miniprimer, a la seva màxima velocitat.
Si tot va bé, de dins la cassoleta del miniprimer comença a sortir com un bunyol espès que es va fent cada cop més gran fins que toca la superfície de l'oli.
Arribats a aquest punt, lentament, podem començar a pujar i baixar el miniprimer.
Si queda una mica líquida s'hi afegeix una mica més d'oli, amb molta cura, sense passar-se, fins que agafi la textura que nosaltres volem.
Un secret:
Si es talla la maionesa i comença a quedar súper líquida i d'un color desagradable, proveu el següent.
Tireu un altre ou dins la "pòcima" i comenceu com si fós des del principi.
Amb aquest mètode he salvat més del 90% de les maioneses tallades, tot i que llavors toca afegir-hi una mica més d'oli.
Apa, bon profit,
Carles.